kolmapäev, 4. aprill 2012

Percy sall


Selle salliga/jäälille mustriga on mul omapärane lugu, arvatavasti kõigil kudujatel on. Jäällille muster on üpris keeruline, kuna seda peab kuduma mõlemalt poolelt. Kord olen proovinud seda mustrit kududa, kuid üks tingmärk jäi arusaamatuks ja seetõttu jäi asi katki.
Lõnga otsa komistasin täiesti juhuslikult blogides ringi vaadates. Ühes neist toimus Malabrigo lõngade koostellimine ja otsustasin ka osaleda. Lõngatootja nimi oli Ravelry'st tuttav ja eeldasin, et ju siis on tegu hea ja kvaliteetse toodanguga. Tellisin Malabrigo Lace'i ja Malabrigo Sock'i. Teadsin küll, et lõng tuleb vihtides ja kogu selle kupatuse peab keegi ära kerima, kuid mu üllatuseks, sõna otseses, mõttes kargas sallilõng mulle ise kätte, keris keraks ja hakkas kuduma sedasama Percy salli, kus oli enne kättesaamatuna tundunud jäälille muster sees. Too hetk ei olnud mingit kartust mustri ees, kõik jooksis iseenesest.


Salli valmimiseks ei kulunudki palju aega, kuna lõng ja muster on teineteisele loodud. Tegelikult valmis see sall juba septembris, olen jõudnud seda hästi palju kanda ja paar korda pesta. Suure kandmise tulemusena vajus lõng nagu veidi kokku, ümber õlgade poleks seda enam kaunistusena saanud kasutada. Samuti ilmnesid väikesed vanunud kohad salli otstes. Pärast teistkordset pesu ja venitust muutus sall jälle nagu uueks, kõik ilu tuli tagasi.
Ja muidugi on meriino hästi soe. Talv läbi soojendas see mu kaela.


Tegin ka väikesed modifikatsioonid - kudusin A-mustriosa kaheksa korda ja B-mustriosas read 5-31, 0-31 ja 0-27. C-mustriosas pidin osa nuppe ära jätma ja sakiosa tegin väiksema, kuna lõng hakkas otsa saama (järele jäi vaid pisike jupike).
Ei saa mainimata jätta, kui rahul ma kõigega olen - et eneseületusest sündis nii kena ja soe sall!!!


Lõng: Malabrigo Lace, 100% beebimeriino, 50g/430m, toon nr 37 lettuce, kulus veidi alla 2 toki. Tellitud Käsitööaidast.
Vardad: 3mm
Muster: Percy sall, autor Sanne Kalkman. Link Ravelry's
Suurus: päris suur ja mahub ilusti õlgu katma ning kaela soojendama
Kaal: 97g
Pildid tegi ja töötles Liina. Aitäh!!!

1 kommentaar:

  1. Imeilus rätt! Mul muster juba mõnda aega salvestatud, nüüd ajasid küll tegemise isu peale!

    VastaKustuta