esmaspäev, 15. november 2010

Kuldaväärt Citronelle

Kollane värv on viimasel ajal rohelise kõrval mu suureks lemmikuks. Lõnga soetasin peamiselt just selle värvi pärast. Mudeli valikul osutus määravaks lõngatoki hind - kuna Rowani lõngad on üleüldse väga kallid, siis saigi ainuvõimalikuks vesti tegemine. Teisest küljest võttes on kalli hinna taga ka luksuslik materjal - siid ja meriinovill pooleks. Ja vest on tõesti soe. Sügiseste ilmadega hoiab südame korralikult soojana.


Vesti mustrit valisin päris kaua. Seda õiget ei õnnestunudki leida. Ainukeseks kriteeriumiks oli palmikute olemasolu. Otsustasin võtta palmikud Heather Hoodie vestilt ja ülejäänud teha oma maitse järgi. Humanast leidsin ka suurepärase musta pluusi spetsiaalselt selle vesti tarvis.


Vestiga olen ülirahul. See kollane värv on ikka nii super! Kuid nüüd tuleb kõige suurem aga - materjal on küll kallis ja tootjafirma maailmas tunnustatud, aga kootud esemed lähevad ülihelikiirusel topiliseks. Hea, et ei otsustanud aega ja raha kulutada suurema kudumi tegemiseks. Pettumus oleks olnud hiigelsuur. Nüüd siis ongi mul üks piduliku päeva vest, mida vahest kannan niisama. Samas, iga päev ongi ju mingis mõttes pidupäev.


Lõng: Rowan Silk Wool, toon nr 316 (citronelle), 50% meriino villa, 50% siidi. Tokis 50g/100m. Pärit Veimevakast. Kulus peaaegu 6 tokki.
Vardad: 4mm alläär ja 4,5mm ülejäänu
Mudel: palmikud Heather hoodie vest by Debbie O'Neill

Fotograaf ja piltide töötleja oli minu kallis klassiõde. Aitäh!

7 kommentaari:

  1. Kui stiilne! Palmikud loomulikult alati võrratud, lisaks mulle nii meeldib vesti kaelus, sügav ja kauni lõikega. Ja kollane ... lihtsalt armas.
    Jah, naturaalse ja luksusliku koostisega lõngad on nii õrnad, topid tulevad ruttu ja vanuvad ka kergesti. Kurvastan ka ise vahel mõne kauni kudumi juures. Kuid jääb siiski teadmine ja tunna materjali luksuslikkusest ja ega muud polegi, kui muudkui harjaga aegaajalt üle käia.

    VastaKustuta
  2. Väga ilus vest ja kaunis soeng ka. Ma mäletan sind veidi pikemate juustega :)

    VastaKustuta
  3. Aitäh, Heli! Eks järgmine kord peab tõsisemalt mõtlema, kas tahta kallist luksust või pigem midagi praktilisemat.

    Merike, tänan heade sõnade eest! Naljatilk oled ka veel pealegi soengu jutuga :)

    VastaKustuta
  4. Ilus vest ja ilusad pildid. Mis lõngadesse puutub, siis pole tunnustatud firma veel mingi garantii, et topiliseks ei lähe:). Nõrga keeruga pehmed lõngad on jah selle kalduvusega, vaatamata firmale. Aga värv sobib Sulle suurepäraselt!

    VastaKustuta
  5. Ilus vest! Peale selle, et see vest soojendab südant, soojendab ka hinge. :)

    VastaKustuta