esmaspäev, 29. november 2010

Lillakas kleidike

Järjekordne kleit. Seekord mitte endale, vaid emale. Tema sooviks oli alt hästi lai, poolpikkade varrukatega peenikese lõnga ja suurte varrastega labases koes kootud ürp. Allosa sakkide idee on võetid Garnstudio lehelt, ülemine osa on kootud koos varrukatega raglaanis. Kraeosa on tavaline ripskude ja hoiab kenasti rulli.
Kleidi kudumine tundus alguses kohati üle jõu käiv, kuna ühe inimese jaoks lai ei ole teisele teps mitte. Seetõttu pidin allosa päris mitu korda uuesti tegema, kuni sai veidi isegi üle pingutatud. Lõnga värvide mängu oli lust vaadata. Nii laia eseme puhul tulid peenikesed värvitriibud, mis on päris mõnusad.
Kleiti pidin enda seljas pildistama, sest ema on kaugel. Kuna ka pildistajat polnud nii kiirelt kusagilt võtta, tuli kaamera panna voodile kahe paksu raamatu ja taskurätipaki otsa ning vahetpidamata joosta poosipaiga ja voodi vahet. Mõni pilt tuli isegi talutav välja, ilusti fokuseeritud ja nii, et inimene ka ikka peal on :)

Lisan siia veel juurde kommentaari lõnga kohta - suurte varrastega effektset asja on sellest hea kududa. Värvid on ilusad, aga lõnga kvaliteet kohati olematu. Vahepeal läks lõng nii peenikeseks, et see jupp tuli välja võtta. Muidugi muutus seejuures ka värvide mäng. Taolisi õhukesi kudumeid teeksin sellest lõngast veel, aga sokkide jaoks ei riski kasutada. Juba kujutan ette, kuidas õhuke ja lendlev Citron sall sellest lõngast tuleks...

Lõng: Drops Delight, toon nr 11, 75% villa, 25% polüamiidi. Tokis 50g/175m. Pärit Lõngamaaniast. Kulus umbes 7 tokki (arvepidamine läks vahepeal sassi)
Vardad: seelikuosa 6mm, ülaosa ja varrukad 4mm
Idee: Garnstudio nr 113-7

4 kommentaari:

  1. Väga mõnusad värvid on kleidil!

    VastaKustuta
  2. Väga kaunitooniline põnev kleit!

    VastaKustuta
  3. Superkudum jälle! Fantastiliselt oled disainud, nii terviklik ja lahe.

    VastaKustuta
  4. Supervinge kleit! Ja minupoolne respekt naistele, kes selliseid toredaid lõikeid kannavad!

    VastaKustuta