pühapäev, 30. jaanuar 2011

Roheline naiselikkus

Rohelisi kudumeid on viimasel ajal kuidagi palju. Kuna see on üks mu lemmikvärvidest, siis esitlen veel üht rohelist džemprit. Tegelikult on see üks paremaid kootuid esemeid, mida tõesti rõõmuga kannan - nii kerge, soe, õhuline ja naiselik.


Mõte just seda džemprit kududa oli juba ammu. Idee leidsin www.knittedbliss.com blogist, kus see kuduja oli teinud originaalist omapoolse versiooni. Eks peab vist piinlikkustundega mainima, et originaal küll eriti tegema ei kutsu. Knittedblissi versioon tekitas aga tahtmise endalegi selline soe pilvevaht teha. Ja kindlasti pidi see roheline tulema!


Kuna pildi järgi vaadates ei tundunud kudumine raske, siis ei hakanud pead vaevama mustri leidmisega. Kudusin triipe just nii, nagu parem tundus ja endale meeldis. Tumedamad triibud on kootud sama firma veidi paksema lõngaga (seetõttu on ka arvatavasti värvid nii sarnased). Veidi mõtlema pani vaid see, kuidas on saadud nii suured õhksilmuste augud. Siinjuures suured tänud LilySmuulile Mustrimaailmast, kes hädast välja aitas. Heade soovituste järgi võtsin vardale kaks õhksilmust järjest, läbi kudusin ainult ühe, teise lasin "lippama".
Kudusin ringselt. Varrukad eraldi. Olen viimasel ajal nii raglaani kudumisega ära harjunud, et väga raske oli pärast varrukad eraldi külge nõeluda, kuid siin teisiti ei saanud.


Kudum tuli tõesti soe. Praegu mõtlen küll, et oleksid võinud veidi pikemad varrukad olla, et ka talvel kanda. Eks päris külmaks talveks saab siis jällegi midagi uut kududa.
Mohääri-siidi lõng meeldib mulle väga! Sallides olen seda varemgi kasutanud, riietuseseme juures esmakordselt. Kandmisega ei muutu lõng karvavõrdki teistsuguseks oma esialgsest olekust.


Lõng: BBB Soft Dream, 70% kid mohair, 30% silk. Tokis 25g/220m. Kulus veidi alla 2 toki.
BBB Baby Alpaca Mix, 60% baby alpaca, 40% micro acrylic. Tokis 25g/100m. Kulus veidi üle 2 toki. Kaal seega umbes 100g.
Vardad: 3,5mm
Idee: www.knittedbliss.com
Originaal: Whisper Stripe Pullover

Pildistas ja töötles Andri. Aitäh!!!

5 kommentaari:

  1. vau kui lahe, vot roheline poes mullegi silma jäänud, aga pole julenud osta, et ei tea kas kannaksin pärast, aga sellise lahenduse vastu poleks midagi, et teha õrn läbikumav mohäärikudum.

    VastaKustuta
  2. Väga ilus! Omast käest tean, et kõnealune mohäär on päris viisakas. Minu arust pole paljudel juhtudel juhendit vaja, võib ise pildi järgi päris edukalt järgi teha.

    VastaKustuta
  3. Väga rõõmus roheline ja alati jääni imetlema mohäärikudujaid, sest pole ise mohäärlõngadega veel eriti sõbraks saanud.Väga ilus! Just see lihtsus ja eriline värv koos on mõnus kombinatsioon.

    VastaKustuta
  4. Väga ilus tulemus! (Originaal pole tõesti eriti kuduma kutsuv).

    VastaKustuta
  5. Imeilus, nii haldjalik ja samas mõjub ülilahedalt!!

    VastaKustuta