pühapäev, 23. jaanuar 2011

Veinipunane Greta Garbo

Novembri lõpus sai valmis kolmas Haapsalu sall. Kuna salli tegemist alustasin teadmisega, et ükspäev läheb ta tähtsa sündmuse puhul kingituseks veel tähtsamale inimesele, siis miskipärast jooksid kätte iseenesest salli muster, õige lõng ja värv. Iga kord sellist imet ei juhtu, et muster ja lõng sobivad omavahel esimesest silmapilgust.
Peenvillase lõnga leidsin kino Kosmose vastas olevast lõngapoest, kus on Haapsalu sallilõngade valik vast kõige parem üldse. Mind oli seal ootamas veinipunane peenike iludus, pooli peal oli veel täpselt ühe salli jagu lõnga. Nii ma sellega koju rändasingi, lõng ja uued bambusvardad kotis.


Mustri valikus polnud mingitki kahtlust. Kingisaajale vääriliseks osutus Greta Garbo I kiri - filmidiivalik kaunitar rohkete nuppude meres. Mustri ainukeseks miinuseks võib lugeda selle suurust - raske on saada sobiva laiuse ja pikkusega salli, kuna motiivid on suured. Nii juhtus minulgi, et sall tuli ebaproportsionaalne. Pigem on pikkuse ja laiuse suhe 1:2.
Salli kudusin 2,75mm varrastega 134 silma vardal. Kuna sall tuli liiga lai, siis võib teha salli vabalt ühe mustrikorduse võrra väiksema


Tulemusega olen ise väga rahul. Nagu ikka pärast ühe salli lõpetamist - tahaks kohe uuega algust teha. Vanad kirumised ja sajatamised on hetkega ununenud.


Sall läks kingituseks minu uurimistöö juhendajale, Viljandi väärikaima apteegi juhatajale.

Lõng: 100% peenvillane. Pärit Tallinna kino Kosmose vastas asuvast lõngapoest
Vardad: 2,75mm põhiosa, 4mm äärepits
Põhimuster: Greta Garbo I kiri, Haapsalu salli raamatust
Ääremuster: Haapsalu salli raamatust
Suurus: 90*180cm
Kaal: apteekri täpsusega kaalutud - 89,12 grammi

Pildid tegi ja töötles vennake.

1 kommentaar:

  1. Väga ilus ja kuningannalik sall! See sobib lõputöö juhendajale kingituseks ideaalselt!
    PS. Mulle väga meeldis Su lause, et "Nagu ikka pärast ühe salli lõpetamist - tahaks kohe uuega algust teha. Vanad kirumised ja sajatamised on hetkega ununenud." Väga õigesti kokku võetud!

    VastaKustuta