pühapäev, 25. september 2011

Still Light Tunic by Veera Välimäki



Sügiseks sai valmis veel üks kleidike. See oli mul plaanis tükk aega, käisin ikka vaatamas ja vesistamas Ravelry's teiste tehtud töid. Ja nii sai ühel õhtul muster soetatud ja kohe tegema hakatud. Tegemisega kaasnes miskipärast hasart - vabadel hetkedel oli kleiti raske käest panna ja nii siis lasingi kogu aeg ringi ratast 2,5mm varrastega. Tagantjärele mõeldes on päris hullumeelne teha kleiti nii peenikeste varrastega, kuid tehtud ta sai.


I knitted another dress for this autumn. I tought about knitting it a lot, every now and then I went to see the dress in Ravelry. One evening I bought the pattern and started to knit. It was hard not to knit the dress, everything was just so addictive.




See kleit lummas mind just oma taskutega - nii hea on ju sinna külmadel aegadel taskurätike pista. Samuti üllatas see, et sain teha nii ilusa asja originaallõngast, mis on meie kodumaal väga hästi kättesaadav, jäid ära igasugused sobiva lõnga otsingud ja ümberarvutamised. Oli ainult tegemise rõõm!



This dress encharmed me with the pockets - it's great to put a hanky in there in winter. Another thing that surprised me was that I could knit it with the original yarn, I could buy it in Estonia. Also I didn't have to make any extra calculations. It was just the pleasure of knitting.




Kleit on ülimalt soe, värv igati mõnus ja lõng super. Dropsi Alpaca on ülekõige! Lühidalt veelkord korrates oma eelmisi kogemusi - soe ja väga õhuke, pestes ei veni välja. Kuid seekord pidin tõdema, et see lõng läheb ikkagi topiliseks, kui jaki alläär vastu kleiti nühib. Miski pole ideaalne ja sinna ei saa midagi parata. Peab teinekord sellega lihtsalt arvestama, kui pikemaid kudumeid teha.



This dress is very warm, the colour is wonderful and the yarn is super. Drops Alpaca is above all! It's warm, thin, good to wash. But this time I had to admit that the yarn still pills a bit when wearing a long dress and a short jacket.




Ja väike krutski võiks iga asja juures olla - seekord siis kaela tagaosas olev nööbike, mille leidmisega polnud mingeid raskusi. Karnaluksis toredaid lastepäraseid nööpe nähes teadsin kohe, et üks neist läheb just sellele kleidile kinniseks. Ausalt tunnistades oli seal loomulikult mitmeid rõõmsaid nööbikesi, kui maasikas sobis varasügisesse kõige paremini.


Every knit should have one funny detail - this time it's a button. Karnaluks offers great funny buttons. When I saw this strawberry button I knew it should be on my dress, and it was very suitable for early autumn.




Lõng: Garnstudio Drops Alpaca, toon nr 2916 (tume laim), 100% puhas alpaka, 50g/167m. Kulus peaaegu 11 tokki. Pärit Lõngamaanialt ja Menita lõngapoest Helsinkis.
Vardad 2,5mm KnitPro võrratud ringvardad
Nööbid Karnaluksist
Pildid tegi ja töötles Krõõt. Aitäh!!!


Yarn: Garnstudio Drops Alpaca, nr 2916, 100% alpaca, 50g/167m. Almost 11 skeins. Purchased at Lõngamaania and at Menita in Helsinki.
Needles 2,5mm KnitPro
Button from Karnaluks
Pattern: Still Light Tunic by Veera Välimäki. Link in Ravelry

Photos made by Krõõt. Thank you!!!

5 kommentaari:

  1. Meeletut tahtejõudu vajav kudumine, rõhutan 2,5 varrastega!!!!!!! Selle kudumi taskud on tõesti kõige lahedamad taskud, mida mina olen näinud. Lausa geniaalne lahendus. Seljas on kena ja hästi istuv. Maasikas on täpp. See värv, lõige ja maasikas on minu meelesti no nii lahe kooslus,et aina suureneb tahtmine ka endale selline beauty selga teha.

    VastaKustuta
  2. Wow! Vägev! ilus kleit, ilus värv ja nii efektne sinu seljas - maasikanööp on muidugi kirss tordil :D

    VastaKustuta
  3. Sa oled tõeline kangelane, selline suur asi nii pisidel varrastel valmis kududa! Imeilus!

    VastaKustuta
  4. Sa oled tõesti uskumatult vapper, et sellise mõnusa suure töö nii peenikeste varrastega ette võtsid. Aga tulemus on rohkem kui suurepärane... lihtne ja samas väga effektne... ja see värv.... :)

    VastaKustuta