laupäev, 12. oktoober 2013

Safrani värvidemäng

Selle kampsuni tegemise mõtte sain lihtsalt Garnstudio lehte sirvides. Nägin, et oli ilus värviline, värvid ise tundusid ka omad olevat. Ja kuna parasjagu oli ka Dropsi suvelõngade soodustus, tellisin kohe vajamineva lõnga ära. Lõngade ootamine oleks äärepealt kudumisele saatuslikuks saanud, sest vahepeal jõudsin juba kahtlema hakata, kas ikka tahan sellist kampsunit endale. Aga kuna lõngad olid kohe-kohe saabumas, siis polnud kudumisest pääsu. Loobumist takistas ka see, et tellitud sai ju nii palju kerakesi erinevate värvidega, nendega poleks lihtsalt midagi targemat teha olnud.


Kampsun sai tegelikult päris kiirelt valmis, aga nagu minu kudumite puhul ikka, pidin ka veidi ümber tegema - pärast esimest kandmist leidsin, et kamspun ise ja varrukad peaksid olema pikemad.
Värvitriipude laiust muutsin ka veidi. Teiste kommentaare lugedes selgus, et beezist värvist ei tule välja ja nii tegin kollaste triibud veidi pikemad. Samuti on varrukatel üks kollasesegune triip puudu.



Veidi kahtlesin ka sellise konstruktsiooniga kampsuni kudumises, sest ma pole kunagi varem teinud päris sirgelõikelist kampsunit sirgelt külgekootavate varrukatega (ära jäid nii talje kahandused-kasvatused seoses venitatud silmustega ja varrukakaare kudumine). Sellegipoolest istub kudum nagu valatult.
Tark tegu oli kampsunit ringselt kududa, küljeõmblused oleks päris kohutavad olnud.


Lõppude lõpuks olen kampsuniga ülimalt rahul - nii värviline kooslus on raudne pilgupüüdja, nii et kes vähegi hakkas mõtlema, kas endale ka sellist teha, siis soovitan soojalt - head sõnad ja kommentaarid on garanteeritud ;)

Lõng: Drops Safran (värve saab täpsemalt vaadata Garnsutdio lehelt). Suurus S.
Vardad: 5,5mm kehaosa, 5mm varrukad
Muster: Drops 147-8. Link

Paar pilti superkaunist Viljandi sügisest...